Och sen’ då när bröllopsplatsen är bokad?

Datumet för bröllopsfesten är bestämt och festplatsen är bokad – nu kan man väl slappna av och dra en lättnadens suck kring förberedelserna? Njaa…det finns ännu några saker att ta hand om innan bröllopsfesten.

I det andra inlägget i vår bloggserie kan du läsa mera om saker som är bra att komma ihåg att boka i god tid innan festen!

Vigsel utomhus på Wohls

Som vi berättade i det förra inlägget arrangeras det ofta vigslar i vår trädgård, nere vid Humaljärvis strand. Vid bryggan har vi en enkel videbåge, som paret själv kan dekorera efter egen smak. Vi har vid stranden sommartid ca 15 sittplatser, men önskar man sittplatser för alla gäster går det att själv arrangera med egna stolar.
Vigselplatsen är tillgänglig och man kan vid behov köra till stranden med bil om det finns gäster med nedsatt rörlighet.

En gammal sed är att efter vigseln kasta risgryn över bröllopsparet, men på Wohls säger vi av respekt för områdets fåglar nej till denna tradition. Som ett alternativ rekommenderar vi t ex blomblad (eller annat nedbrytbart naturmaterial) eller såpbubblor.

Reservplatser för utomhusvigslar

Vid dåligt väder kan vi erbjuda våra tilläggsutrymmen som reservplats för vigseln, t.ex. Vagnslidrets vind eller Gödselstaden.

För mindre vigslar (upp till 40 personer) är det gamla Stenmagasinet också ett utmärkt och stämningsfullt alternativ.

Kyrkor i närheten av Wohls

Om du vill arrangera vigseln i en kyrka, finns det flera närliggande kyrkor, t.ex. den medeltida St. Mikaelskyrkan i Kyrkslätts centrum (6 km), Haapajärvi kyrka, en bykyrka i trä från 1800-talet (13 km) och St. Petri kyrka, den medeltida kyrkan i Sjundeå (16 km).

I Kyrkslätt finns också det ortodoxa brödraskapet Pokrovas kyrka (10 km).

I allmänhet öppnas bokningen av kyrkorna cirka ett år i förväg, men det lönar sig att höra sig för om den exakta tidpunkten respektive kyrkas församling.

Foto: Haapajärvi kyrka /
Kyrkslätt församling, Johanna Tilus

Transporter & övernattning

Wohls har gott om parkeringsplatser för gäster som kommer med bil. Det är dock bra att komma ihåg att det inte finns någon kollektivtrafik till Wohls veckoslut och kvällar. Därför rekommenderar vi att man förbeställer taxibilar eller bokar busstransport, så att även hemfärden går smidigt. Vår samarbetspartner Åbergin Linja ger gärna offert på busstransporter till och från Wohls.

Ifall dina gäster behöver övernattning är det närmaste hotellet Majvik som erbjuder specialpris på boende när du nämner att du är bröllopsgäst på Wohls.

Övriga tjänster som är bra att boka i god tid

Vår cateringpartner News Catering är van att sköta flera evenemang under samma dag, men om din fest är mitt under högsäsongen eller på en populär festdag är det bra att boka cateringtjänsterna så tidigt som möjligt. Det betyder dock inte att alla detaljer behöver spikas genast – du hinner bra återkomma till detaljerna närmare festen.

Även de spektakulära bröllopstårtorna från The Art of Cakes kräver mycket handarbete, så det är bra att boka tårtan i god tid för att säkerställa att du får den tårta du vill ha.

Om du planerar att boka en fotograf som är på plats under hela festdagen är det också bra att komma ihåg att de populäraste fotograferna bokas tidigt.