Trädgården

Wohls Gård omges av en vidsträckt park och trädgård, som har återställts till sin ursprungliga 1800-talsform.

Trädgården

Trädgårdens skötselplan utvecklas kontinuerligt i samråd med sakkunniga trädgårdsmästare och arborister – för oss är det ju viktigt att de 300 år gamla ekarna trivs här även i fortsättningen. Under sommaren samlas Wohls egen trädgårdsförening på måndagarna för att sköta vår köksträdgård, där vi även odlar många gamla växtarter.

Formträdgården

En gammal karta visar att det redan 1847 mellan stranden och byggnaden fanns en formträdgård med raka gångar. I den återskapade formträdgården leder idag igen en gång kantad av äppelträd ner till Humaljärvis strand.

Wohls rosarier

Till vår trädgård hör även två rosenträdgårdar: närmast Wohls Gård, intill terrassens stenmur, finns ett rosarium anlagt 2017 med 45 olika rosenarter. År 2019 anlade man rosariet ”Nordiska rosor”, dit de nordiska rosenföreningarna har valt rosor från alla fem nordiska länder.

Begär offert

Våra tjänster


Bröllop

Wohls herrgårdslandskap är populärt speciellt för bröllopsfester. Även vigseln kan arrangeras på Wohls, t.ex. i vår vackra trädgård eller nere vid sjön.

Läs mera »


Trädgårdsföreningen

Wohls Trädgårdsförening (WGT) som grundades 2013 odlar vår köksträdgård och arrangerar föreläsningar och exkursioner.

Läs mera »

Trädgårdsföreningens kontaktuppgifter

Vill du ansluta dig till Wohls Trädgårdsförening? Ta kontakt med någon föreningens styrelse

Ta kontakt »


Fester

Feststämningen hos oss skapas av den omgivande underbara naturen och vår pietetsfullt renoverade herrgårdsmiljö där du är långt ifrån vardagen.

Läs mera »


Mat och dryck

God mat är en central del av ett lyckat evenemang, och på Wohls gör vi vårt bästa för att även matupplevelserna skall vara minnesvärda.

Läs mera »


Utrymmen

Stort eller litet evenemang – vi hjälper dig att hitta ett utrymme som passar för just dina behov.

Tilat