Hääjuhlien suunnittelu
– mitä sitten kun tila on varattu?

Hääjuhlien päivämäärä on päätetty ja juhlatila varattu – voiko nyt jo hellittää valmisteluiden kanssa? Njaaa…vielä on suunnittelussa kyllä muutama rasti huolehdittavana ennen juhlapäivää.
Lue blogisarjamme toisessa postauksessa lisää hääjuhlien suunnittelussa muistettavista, hyvissä ajoin varattavista asioista!

Vihkiseremonia ulkona Wohlsissa

Kuten jo edellisessä postauksessa kerroimme, vihkiseremonioita järjestetään usein puutarhassamme, Humaljärven rannalla, laiturin tuntumassa.

Rannan vihkipaikassa meillä on yksinkertainen pajukaari, jonka hääpari voi itse koristella omien mieltymystensä mukaan. Istumapaikkoja on rannan vihkipaikalla kesäaikaan n. 15 vieraalle. Mikäli haluaa istumapaikat kaikille vieraille, on mahdollista tuoda itse tuoleja paikalle.
Vihkipaikka on esteetön ja rannan vihkipaikalle voi tarvittaessa ajaa autolla, jos vieraiden joukossa on huonommin liikkuvia.

Vihkiseremonian jälkeen vanha tapa on heittää hääparin ylle riisinjyviä, mutta Wohlsissa sanomme kunnioituksesta alueemme lintuja kohtaan tälle perinteelle ei. Vaihtoehtona suosittelemme esim. kukkien terälehtiä (tms. muuta maatuvaa luonnonmateriaalia) tai saippuakuplien puhaltamista.

Ulos suunnitellun vihkimisen varapaikat

Huonolla säällä voidaan varapaikkana käyttää oheistilojamme, esim. Vaunuliiterin vinttiä (viereinen kuva) tai Lantalaa.

Pienemmille hääseurueille (enintään 40 henkilölle) myös vanha Kivimakasiinimme on oiva ja tunnelmallinen vaihtoehto vihkiseremonialle.

Kirkot Wohlsin lähialueilla

Jos haluat järjestää vihkimisen kirkossa, lähiseudulla sijaitsevia kirkkoja ovat esim. Kirkkonummen keskustassa sijaitseva keskiaikainen Pyhän Mikaelin kirkko (6 km), 1800-luvulta peräisin oleva Haapajärven kyläkirkko (13 km) ja Siuntion keskiaikainen Pyhän Pietarin kirkko (16 km).

Kirkkonummella on myös Pokrovan veljeskunnan ortodoksinen Neitsyt Marian suojeluksen kirkko (10 km).

Yleensä kirkkojen varauskirjat avataan n. vuotta ennen, tarkempaa ajankohtaa kannattaa kuitenkin kysellä ko. kirkon seurakunnasta.

Kuva: Haapajärven kirkko /
Kirkkonummen seurakunnat, Johanna Tilus

Kuljetus & majoitus

Wohlsissa on runsaasti parkkitilaa autolla saapuville vieraille. On kuitenkin hyvä muistaa, että Wohlsiin ei ole juhlien loppumisen aikaan julkista liikennettä. Suosittelemme siksi ennakkotilaaman tilataksit tai varaamaan yhteisen bussikuljetuksen, jotta jatkoille siirtyminen sujuisi ongelmitta. Bussikuljetusten hintoja voi tiedustella yhteistyökumppaniltamme, Åbergin Linjalta.

Jos vieraasi tarvitsevat majoitusta Wohlsia lähimpänä sijaitseva majoitus on Majvik, joka tarjoaa erikoishinnan majoituksesta, kun mainitsee olevansa häävieraana Wohlsissa.

Muut varattavat palvelut

Cateringkumppanimme News Catering hoitaa samana päivänä useita tilaisuuksia ongelmitta, mutta mikäli juhlien ajankohta on vilkkaimpaan sesonkiaikaa tai jonain yleisenä juhlapäivänä on hyvä varata cateringpalvelut mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että kaikki yksityiskohdat pitäisi lyödä lukkoon siinä vaiheessa – yksityiskohtiin ehtii palaamaan lähempänä juhlia.

Myös esim. The Art of Cakesin näyttävät hääkakut vaativat paljon käsityötä, joten kakkuvarauskin on hyvä tehdä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, jotta varmistaa haluamansa kakun saatavuuden.

Jos suunnittelet varaavasi valokuvaajan paikalle juhlapäivän ajaksi, on myös hyvä muistaa, että suosituimmat valokuvaajat varataan aikaisessa vaiheessa.