Näin aloitat onnistuneen hääjuhlan suunnittelun

Sormukset on vaihdettu, ja hääjuhlan alustava ajankohta on mietitty mutta mistä aloittaa juhlien suunnittelu? Muistanko kaikki tärkeät asiat? Osaanko huomioida kaiken, jotta juhlat onnistuvat?

Apua – kysymysmerkkejä on ilmassa enemmän kuin vastauksia… Ei hätää – ota mukava asento, ja jatka lukemista, niin kerromme, miten aloitat onnistuneen hääjuhlan suunnittelun!

Kaikki suunnittelu lähtee aikataulusta sekä tarpeiden ja toiveiden miettimisestä. Kun perustyön tekee kunnolla (ja aloittaa ajoissa) ei tarvitse hermoilla kokonaisuuden osalta.

Milloin olet järjestämässä hääjuhlasi?

Ensimmäinen ja tärkein rasti kun lähdetään suunnittelemaan hääjuhlia, on juhlien ajankohta: oletteko suunnittelemassa perinteisiä kesähäitä vai voisiko tästä ajatuksesta joustaa? Mikäänhän ei sano, että hääjuhlat pitäisi aina järjestää kesäaikaan. Myös syksy ja talvi ovat otollisia vuodenaikoja tunnelmallisten juhlien järjestämiseen, joten mikset harkitsisi myös näitä?

Hääjuhlien suunnittelujänne on viime vuosina pidentynyt, ja nykyään on ihan tavallista, että juhlatila varataan jo pari vuotta ennen juhlapäivää. Jos olette myöhemmin liikkeellä, peli ei ole silti menetetty, sillä aina saattaa vielä löytyä vapaita päivämääriä, etenkin jos lauantaipäivästä on valmis joustamaan. Myös talvihäät ovat koko ajan kasvava trendi hääjuhlissa; kesäkauden ulkopuolella etuna on parempi tilojen saatavuus haluttuna päivänä, eikä vaarana myöskään ole, että omat hääjuhlanne osuvat tuttavapiirin muiden mahdollisiin juhlapäiviin.

Paljonko vieraita hääjuhlissa ja minkälainen tila?

Vieraslistan laatiminen voi olla joskus haasteellista, koska lista pitenee usein ihan huomaamatta. Kutsulista on kuitenkin tärkeä ainakin hahmotella jo juhlien suunnittelun alkuvaiheessa, sillä se rajaa myös mahdolliset juhlatilat, jossa juhlat voi järjestää. Toki vieraiden määrä myös vaikuttaa juhlien luonteeseen; pienissä parinkymmenen vieraan hääjuhlissa perheen kesken tunnelma on usein aika erilainen kuin 120-hengen juhlissa, jossa biletunnelma on katossa. Molemmissa on kuitenkin puolensa, ja tärkeintä on miettiä, minkälaiset juhlat itse haluaa, jotta ne ovat juuri omannäköiset ja -tuntuiset.

Juhlatilaa valittaessa on myös hyvä miettiä, onko tärkeää, että kaikki vieraat mahtuvat yhteen ja samaan tilaan kuten Wohls Stallissa vai sopiiko omien juhlien tyyliin, että vieraat jakaantuvat useampaan, pienempään saliin kuten Wohls Gårdissa.
Juhlatilan valinnassa on myös hyvä huomioida mitkä vaatimukset mahdollinen teema juhlissa asettaa tilalle; haetaanko juhliin rouheampaa tyyliä vai hempeän romanttiset puitteet. Ja muistakaa: mikäli olette tästä epävarmoja suunnittelun alkuvaiheessa – ottakaa rohkeasti yhteyttä niin mietitään yhdessä. Meillä täällä Wohlsissa on pitkä kokemus tilojen vuokraamisesta hääjuhliin kaikkina vuodenaikoina.

Hääjuhlien budjetti

Kolmantena, mutta ei vähiten tärkeimpänä, pitää jo alkuvaiheessa suunnittelua hahmotella juhlien kokonaisbudjettia, sekä miten iso osuus siitä varataan tilalle ja tarjoiluille. Tässä kohtaa on myös hyvä muistaa, että esim. Wohls Stall ja Wohls Gård ovat jo itsessään kauniita tiloja, jotka eivät välttämättä vaadi paljon koristeluita. Molempia voi toki koristella oman maun mukaan.

Missä vihkiminen tapahtuu?

Perinteisesti sanotaan usein ”Tahdon” kirkossa, ja Wohlsin lähialueella on useita tunnelmallisia kirkkoja. Mikäli kirkkohäät ovat suunnitelmissa kannattaa muistaa, että kirkkojen varauskalenterit avataan usein vasta vuotta etukäteen. Aina vihkimistä ei kuitenkaan haluta järjestää kirkossa ja silloin vaihtoehtona on esim. vihkiminen juhlapaikalla. Etuna tässä on, että kaikki tapahtuu samassa paikassa ja siirtymät jäävät pois ohjelmasta, mikä osaltaan rauhoittaa juhlapäivän eheäksi kokonaisuudeksi. Meillä Wohlsissa vihkiseremoniat järjestetään kesäkaudella usein puutarhassa rannan tuntumassa ja talvikaudella meillä on luvattu rakastaa myötä ja vastoinkäymisissä myös juhlatilassa. Muista myös, että ulos suunniteltujen vihkimisten varatilaksi meillä on Wohlsissa runsaasti katettua tilaa, jota voidaan käyttää plan B’nä.

Eikä tässä vielä kaikki…

Edellä mainittujen lisäksi on vielä paljon suunniteltavaa (esim. vihkipaikan vahvistaminen, vihki- ja juhlapaikan koristelu, kattauksen yksityiskohdat, juhlien ohjelma…), mutta näihin on aikaa paneutua rauhassa, kunhan juhlien ajankohta on lyöty lukkoon ja juhlatila on varattu.

Ottakaa yhteyttä ja kertokaa toiveenne, niin suunnitellaan yhdessä juuri teidän näköisenne hääjuhla Wohlsin kauniissa kartanomaisemassa!

Pyydä tarjous